Description
Oligo Elite Etas Roślinny Asparagus 60 kaps.
Oligo Elite Etas Roślinny ekstrakt z dolnej części szparaga Asparagus officinalis 60 kaps. Etas – Roślinny ekstrakt z dolnej części szparaga Asparagus officinalis. Suplement przeznaczony dla osób dorosłych, wspomaga redukcję stresu i poprawia komfort snu. Unikalny składnik ETAS® jest składnikiem naturalnym otrzymywanym z końcówki szparaga, który z kolei jest rośliną znaną ludzkości i spożywaną bezpiecznie od conajmniej 5 tysięcy lat. Wskazania – uzupełnianie diety w ekstrakt z łodyg szparaga Zastosowanie Zaleca się, aby spożywać 2-3 kapsułki dziennie. Informacje dodatkowe Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore, powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem. * Placówki badawcze Amino Up, Uniwersytet Hokkaido, Japonia Amino Up, Sapporo, Japonia Uniwersytet Teikyo Heisei, Japonia Uniwersytet Hokkaido, Japonia Uniwersytet Teikyo Heisei, Japonia Uniwersytet Tokyo Health Care, Uniwersytet Kyorin, Japonia Uniwersytet Kyorin, Japonia Składniki Zawartość zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia (2 kapsułki): Ekstrakt z łodyg szparagaAsparagus Officinalis 100 mg Substancje pomocnicze: Dekstryna Hydroksypropylometyloceluloza (otoczka kapsułki) Sole wapniowe kwasów tłuszczowych (emulgator) Celuloza mikrokrystaliczna (substancja przeciwzbrylająca) Wybrane badania Ito T, et al. 2013 Isolation, structural elucidation and biological evaluation of a 5 hydroxymethul-2-furfural derivative, asfural, from Enzyme-Treated Asparagus Extract. Journal of Agricultural and Food Chemistry vol. 61 (38), pp. 9155-9159. Ito T, et al. 2014. Effects of Enzyme-Treated Asparagus Extract on Heat-Shock Protein 70, stress indices and sleep in healthy adult men. Journal of Nutritional Science and Vitaminology vol 60(4) pp. 283-290. Ito T, et al. 2014. Enzyme-Treated Asparagus Extract promotes expression of Heat-Shock Protein and exerts antistress effects. Journal od Food Science vol. 79 (3) pp. H413-H419. Ito T, et al. 2014. Toxicological assessment of Enzyme-Treated Asparagus Extract in rat acute and subchronic oral toxicity studies and genotoxicity tests. Regulatory Toxicology and Pharmacology vol 68 (2), pp. 240-249. Sakurai T, et al. 2014. Enzyme-Treated Asparagus officinalis extractshows neuroprotective effects and attenuates cognitive impairment in senescence-accelerated mice. Natural Product Communications vol 9(1), pp. 101-106. Ogasawara J,et al.2014. ETAS, an enzyme-treated asparagus extract, attenuates amyloid ß-included cellular disorder in PC12 cells. Natural Product Communications vol 9(4), pp. 561-564. Takanari J, et al. 2016. Effect of of Enzyme-Treated Asparagus Extract (ETAS) on psychological stress in healthy individuals. In press, Journal of Nutritional Science and Vitaminology Producent Amino Up Co., Ltd. 363-32 Shin-ei, Kiyota, Sapporo 004-0839 Japan Dystrybutor Kogen sp. z o.o. 42-200 Częstochowa, ul. Dekabrystów 82
Amino Up Układ nerwowy i pamięć
seks seniorów, magnez b6 skurcz, doksycyklina ulotka, orinoko junior, alphanova spf 50, pochwa po pologu, infanrix ipv ulotka
yyyyy